Skip to content

Asociatia pentru Cultura si Tango

Asociatia pentru cultura si tango este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, nepartizana politic, infiintata in anul 2012. 

Asociatia pentru Cultura si Tango are 4 membri fondatori, asa cum este prevazut in statutul asociatiei. De la infiintarea sa in 2012, Asociatia a derulat 3 proiecte europene finantate prin Programul Tineret in Actiune, in fiecare an adaugandu-se din ce in ce mai multi voluntari activi. In prezent Asociatia pentru Cultura si Tango beneficiaza de implicarea a 30 de voluntari activi.

Misiunea asociatiei este de a promova tango-ul argentinian, ca „Bun Cultural Imaterial”, inscris in lista ‘Patrimoniu al Umanitatii’, deoarece personifica diversitatea culturala, dialogul si reprezinta esenta unei comunitati.

 

Fondatori A.C.T.

Anca si Traian Ionescu sunt fondatorii Asociatiei pentru Cultura si Tango si initiatorii proiectului \”Cultura Tango\”, proiect finantat de ministerul Culturii, prin AFCN, al carui produs final este spectacolul de muzica live-tango-teatru:  Luna Tango. 

Tangoul ne-a schimbat pe fiecare dintre noi pentru totdeauna. Dorim sa ne construim vietile in jurul acestei arte, prin care reusim, cu fiecare dans in parte, sa ne povestim unul altuia realitatea prin imagini expresive, sa cream impreuna cu partenerii de dans pe acordurile muzicii, si sa generam emotii specifice complexe, la care participa atat cel care conduce in dans, cat si cel care urmeaza.

Anca si Traian_fondatori A.C.T